måndag 25 januari 2010

Veckans Öl...

Jag fick frågan från en kollega tillika vän: "är ni verkligen så där maniska med ölsorterna som det verkar?". Tillåt mig besvara den frågan här och nu med att helt enkelt peka på det faktum att bloggen du läser, en musikblogg, sedan decennieskiftet infört konceptet "veckans öl...". Inledningen har för den oerfarne varit minst sagt förvirrande: Pale ale? Porter??? Jag vill nu ta tillfället i akt att skjuta eventuella anklagelser om elitism i sank i och med veckans bidrag, som råkar vara marknadsledande i ölnationen nummer ett: Gamla Tyskland. Den gode tysken, som om han kan något kan öl, favoriserar ju i regel lokala bryggeriers produkter. Men om han för en stund släpper lokalpatriotismen kan du ge dig fan på att han stövlar fram till baren, blåser mustaschen ur mungipan och mullrar: "Bitte ein Bit!". Veckans öl gott folk: Bitburger. 4,8%, 11,90kr på bolaget, twist off-kapsyl! Gutår gossar!

/Markus af Industrin

6 kommentarer:

 1. Det blir ett par sånna imorrn... Twist-off kapsylen är främsta anledningen, perfekt alkoholhalt oxå, och god bör den ju även vara...

  SvaraRadera
 2. Imorrn?? Vadan detta?? Får man vara med?? Är det Bitburger-tvång??

  SvaraRadera
 3. Fan, Det blev inga, men jag har lokaliserat vilka bolag som har den iaf..... vi tar dem till helgen!

  SvaraRadera
 4. Några Bitburgers blev det ju inte och det känns lite sorgligt att utnämna Åbro Sigill till veckans öl...Vad gör vi nu? Få se vad man betat av under helgen som gått: Sleepy bulldog, Guinness, Twisted thistle. FÄX, veckans öl-klassiker allihop(utom Guinness dårå men den är ju självskriven som varje veckas öl)!

  SvaraRadera
 5. För att förstärka Kubs konstaterande att "Twist-off kapsylen är främsta anledningen" kan jag passa på att varna för tappen på Bishops arms i sumpan. Tog en jävul där med Gäddan i helgen och upplevde den som blek.

  SvaraRadera
 6. Kan inte göra annat än att hålla med förgående talar, väldigt blek!

  SvaraRadera