måndag 18 januari 2010

The Classic V. 3 - s2

Bakissöndag aka Classicsöndag!
På den tiden jag hängde med herr M. Uggla(nej, inte Magnus) och vi smög runt Ängbyplansboxen för att leta slumpburkar släpptes många klassiker.
Boxen i sig är ju galet klassisk, där körde alla stora namn men samtidigt var det så safe att även toys som oss kunde köra den, iaf ett par år senare.
Det här är alltså tidigt 90-tal och i Ugglas pojkrum användes sprayburkarna för att träna tags på hans anslagstavla. Man tränade och gav sig sedan ut och provade sina skills - galet sköna tider!
Jag hade hittat en skön grå roststopp och tänkte piffa till anslagstavlan i mitt rum.
Snäll och omtänksam som jag alltid varit tänkte jag att man kanske borde förvarna sin kära mor så att hon vet varför det huxflux börjar stinka sprayfärg.
Något jag inte anticiperat var att mor var skeptisk till hela konceptet kludder.
Hon förbjöd mig helt sonika att klottra ner min anslagstavla!
Vad gör man då?
Man väntar tills man är ensam hemma, öppnar fönstret och klottrar sönder anslagstavlan och sätter sen upp tusen skisser på anslagstavlan så att färgen inte syns. Meningslöst att köra tagsen då? Absolut inte, jag vann ju! På mitt eget, 10-11-åriga sätt iaf...
På den tiden smög man ju också in till brorsans rum och pumpade hans skivor.
En skiva som jag visste att han gillade jävligt mycket hade en kille med chinky eyes på framsidan. Snubben var nakenfis och bakom honom stod en dam och dansade eller vad fan hon nu höll på med. Det hela implicerade att de just haft, eller skulle ha, sex. Väldigt spännande!
Skivan släpptes 1990 på Cold Chillin' och tredje spåret var livsfarligt!
Känn på den:

Bid Daddy Kane - It's hard being the Kane
Skrivet & youtubat a Elle

3 kommentarer:

 1. Markus af Industrin19 januari 2010 10:38

  Mammmmmmmmmmas döddd!
  nu snackar vi klassiker! Ett flow de flesta räpgossar tjugo år senare inte kommit ikapp. En snubbe som mjutar trummorna för typ var tredje punchline MÅSTE ju ha en del att säga. Basen! Den märkliga samplingsslingan som mer eller mindre omotiverat dyker upp från och till. aj aj, en komplett låt!

  SvaraRadera
 2. Dayman (aah-aah)19 januari 2010 22:37

  Tyvärr lite för långt inlägg! FÄX - fail...
  Jag babblar tydligen även i textform.
  Sorry fastplanes!

  SvaraRadera
 3. Näääääää! jag gillar det.... Det e ju halva grejen med läsningen!

  SvaraRadera