söndag 27 september 2009

The Classic V.39...

På den gamla goda tiden på Skeppets ungdomsgård i NÄG, när man satt och skissade efter att ha skolkat från skolan för att kolla på Style wars. Vi la kartong på golvet i min källare och tränade breakdance, vi freezeframe:ade VHS:en på Seens snyggaste målningar och var sjukt hiphop. Thugs by Nature.
Vilket osökt för oss till veckans classic!
Minns att en sån klassiker som Per "Gåsen" i 6C (bland andra klassiker som Jocke B, Jompa K, Klas och framför allt old school-thug Bearnie boy!) började skriva Seen vilket naturligtvis inte var ok. BOOM, där var han stämplad som ett mos.
Året innan hade han attackerat M. Uggla (inte Magnus!) och slagit honom blodig med en hockeypuck efter att vi kallat honom för just "Gåsen".
Man kan ju tycka att en sån aktion antingen befäster en position som tokig snubbe eller som tuff snubbe men Gåsens öde var att vara en knäppskalle som försökte imitera men inte gjorde ett sånt bra jobb.
Nåväl, när Stoffe från DCS sågat Gåsen för att Gåsen inte lyckades hålla sig till instruktionerna i Graff-skolan Skeppet anordnat var det alltså inte första gången Gåsen gärna hängde med men inte riktigt hängde med om ni hajar...
Och så en dag kliver jag in på Skeppet och ser att en och annan iddjot sitter och byter hockeykort, några lirar biljard, några småbräck läser OKEJ.
Gåsen rockar Naughty by Nature hoodie (världens snyggaste logga?) och skissar samt idkar diskussion kring bandets namn med Bearnie.
Han hävdar å det bestämdaste att Naughty by Nature betyder Nationell av naturen och det är det han håller fast vid i denna diskussion.
Bearnie höll inte riktigt med.
Hur som helst har de släppt ett gäng propra låtar. Vem har inte skrikit med i Hiphop Hooray? Vem har inte thuggat sönder sig till animeringarna i videon till Uptown anthem? Men jag tar en annan, redig klassiker med Naughty by Nature och jag vet att du vet vilken det är...

Naughty by Nature - O.P.P
skrivet & youtubat av Elle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar