lördag 5 september 2009

The Classic V.35...

På den gamla goda tiden - mitten av nittiotalet! - brukade Mr Mañus spela in YO! MTV raps på VHS och passa till oss MTV-lösa och förutom The Source (som fortfarande var proper då) hade man ju inte så mycket koll på hiphop-scenen. Inga hiphopforum på internet. Inget Spotify.
Förutom Manolos passningar brukade jag bänka mig hos Jakob (AKA Bearnie) och spana in nya videos och låtar.
Ed Lover och Dr. Dré presenterade varje vecka galet mycket tunga grejer och det softaste var när de hade gästhosts. Vem glömmer en nedrökt Method Man eller en crackrökt Ol' dirty bastard!? Eller en blyg Nas?
Jag minns en dag efter skolan hemma hos Jakob, vi satt och degade framför dumburken och väntade på YO!. Jag minns inga andra låtar men jag minns ett citat av Tupac angående den här låten: "If you ain't in it for the money or fame - what the fuck you in it for?!".
Själv tyckte jag att låten var helt sjukt bra. Stråkarna och kören, stämningen i låten och Xzibits självklara flow passade så jävla bra ihop och det blev ett par tillbakaspolningar. Dessutom har han en sjukt skön jacka i videon.
Samma vecka köpte jag At the speed of life och det visade sig vara ett jävligt bra köp. Paparazzi är inte ens den bästa låten...1996 style!!

Xzibit - Paparazzi:Youtubat & skrivet av "Elle"

4 kommentarer:

  1. Backning från åldermannen: Alls inte för att regna på den gode Mr Manius (kejsarnamn, bara en sådan sak) parad, men nog är det Pek da God som ska ha cred för att från pojkrummet ute i 165 levererat dessa numer legendariska stycken VHS!

    SvaraRadera
  2. hehehe... Det va VHS då ja, det där e ju god cypher divine status... Man lär ju ha ett eller annat hemma gamla goa vidjos..... Fotboll ikväll?

    SvaraRadera
  3. Ja det var PEX THA GOD som kom till skolan med kassettbanden. Jag hade bara MTV hos farsan.

    SvaraRadera