söndag 6 mars 2011

The Classic v. 10 -s2

Som Ace o Edo flaggar för finns det ju ett par Lil' och ett par Young i räppgemet, och de flesta är väl inte de sportigaste tänkbara. Tänker på alla nya räppsnubbar som man inte har nån koll på och inte ens intresserar sig för att lyssna in sig. Eller så är det bara jag som stannat av i musikutvecklingen, och inte inser att ointressanta texter om ingenting är asnice och att det är viktigt att ha sköna danssteg till sina värdelösa låtar.
"Jag är inte bitter, jag vill bara ta skiten tillbaka".
Mycket räppskit handlar om deg, antingen ryggsäcks-hippshoppsen som går ut på att degen korrumperar musiken och att det inte borde handla om da maddafakking pejpertjejs, eller skrytet om hur mycket deg man har (allt blev lite jobbigt när Jay-z började räkna miljoner; det blir ju lite effektlöst att skryta om en halskedja när snubben köper basketlag och skjuter hoops med Obama). Exemplen på låtar om deg är otaliga, men jag vill kombinera lite. Spexograf som man trots allt är!
Kombon mynnar ut i en låt från -96. Snubben hade ett par sjukt intressanta år där i mitten av 90-talet: 1995 blev han skjuten i huvudet och fick efter operationer lära sig att prata från början. 1996 bröt sig två bräck in i hans hus och mördade hans fru och snodde hans nyfödda barn och uppfostrade det som sitt eget i sex år.
Men allt är inte kul och härligt för snubben, -99 tyckte han att det verkade vara en bra idé att riskera sin karriär (förbättra sin image?) med att rånas lite. Och torskade såklart, och nu sitter han inlåst på 12 år. Det är inte Lett att vara Est, men det är Balt - och lite likadant är det ju med gangsterräppsare!
Skitsamma, nu blastar vi skiten.
Vad sägs om...

Young Lay - All About My $Fetti


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar