söndag 30 maj 2010

The Classic V. 22 - s2.

Bakissöndag nummer 52 i ordningen. Stort. Legendariskt?
52 veckor, 52 olika artister.
Det skulle utan problem funka att köra ett år till med olika dudes varje vecka men för min del känns det helt ok att slänga in t.ex. Baby got back med Sir Mix-a-lot trots att han redan fått äran att figurera i denna serie. Precis som att jag skulle kunna slänga in Slam med Onyx trots att de svettats, skrikit och hotat till sig en spot med Last dayz. Eller kanske Burn Hollywood burn med Public Enemy fastän den reppar med Can't do nuthin for you man.
Men fan, det finns många rappare som inte fått en kvart i rampljuset (lite gnaget-hybris att kalla en nominering i Classic-serien för en artists höjdpunkt i karriären?) fast jag blastade ihjäl dem som young god (no relation to Pek the GOD). Biggie, Common, Boot camp clik, Ice-T, Spice-1, Smoothe the hustler, AZ, MIC Geronimo, Def squad, Keith Murray, Heltah Skeltah, Smif n Wessun, D.I.T.C, Big L, Fat Joe, Diamond D osv osv.
Det finns oxå en snubbe som borde vara jävligt given på den här listan. Problemet är att den låten som jag först tänker på med honom är förknippad med en speciell dag. Den dagen var ganska långt borta när jag kom på honom efter typ tre-fyra veckor. Så jag fick vänta.
Och han fick vänta på sitt ultimata erkännande. Han har rullat runt i sin grav men nu är det fan dags. Dagen är idag!
Grattis på mors dag mama!
Känn på...

Dear mama - Tupac Shakur

2 kommentarer:

  1. E-ldankajärven jää30 maj 2010 11:59

    Egentligen skulle det vara länkar till Baby got back (http://www.youtube.com/watch?v=k4he79krseU), Slam (http://www.youtube.com/watch?v=7ADgCeYJMN4) och Burn Hollywood burn (http://www.youtube.com/watch?v=k6MlwT1lBk0) men det försvann på vägen...

    SvaraRadera
  2. Äntligen lite tupax

    SvaraRadera