söndag 22 maj 2011

The (last) Classic v.21 -s2

Det var det då, fäkkäz!
Eftersom jorden gick under igår är det härmed även slut på klässik-uppradande från denna söndagsbakisbloggare.
Här slutar skiten efter två år med olika klässix från olika artister varje söndag. Det finns löjligt många som aldrig blivit spelade eller nämnda; allt från Bahamadia till UGK, via Dogg Pound hela vägen till Mic Geronimo. För att inte nämna sena 90-talareSLASH00-talare som Eminem eller Tash, legendariska discostoppare som Flip Da Scrip eller vad äldre gardet skulle kalla eckta klässicks; Slick Rick, BDP eller Grandmaster Bärs.
Kort sagt, det finns otaligt med klässiks och man skulle kunnat köra ett eller ett par år till utan att helt vattna ur konceptet. Men vem fan pallar? Och hur kul är det med något som blir mer och mer urvattnat? Sluta någorlunda på topp är tanken.
För övrigt skulle man ju kunna göra en många år lång klässik-serie med bara New York 1995-prylar eller med bara Primo-grejer. Eller Wu-prylar eller nåt. Men den här serien är med den här veckans klässik alltså nedlagd.
Och för att bli extra ostig slänger jag in en låt som (minus ett par år) sammanfattar hela tanken med klässik-serien. (Tyvärr är den inte röstningsbar eftersom bloggägar-kub är rask som få med att få ut mickstejpät).
Ovsett, för sista gången: känn på...

Souls of Mischief - 93 'Til Infinity

1 kommentar:

  1. fantastisk låt att sluta på topp med! tack fö denna tid. du lägger upp kunglig musik och skriver som en rolig gud, elle!

    // djazz

    SvaraRadera