söndag 30 januari 2011

The Classic v. 5 -s2

JASÅ?! Just.
Asså, alternativen är ju sjukt många. Vissa veckor sitter man och väljer mellan tio olika classics - bara för att nästa vecka vara trött på alla man gräver fram ur skivbacken/jevtevb/spotify eller var det nu kan vara man gräver.
Men ibland, gosse, då hittar man dubbeltrubbel!
Som nu. Låten är tvådelad - först en old school-session med gamla Juice Crew-pjäser. Den är helt ok. Rätt coolt att höra dessa farbröder och tanter jobba igen även om de kanske inte var de hetaste på marknaden -96, när skivan kom.
Den andra delen är löjligt tung. Då kommer Heltah Skeltah in och på nåt sätt visar var skåpet ska stå, vilken färg det ska ha (blått?) och vad man ska använda det till. Och massa såna töntiga allegorier och omskrivningar som är tänkta att bevisa hur jävla nice de var på den här låten. Hela låten är inte helt dum heller f.ö.
Den här skivan lånade jag av Pekk the GOD har jag för mig, eller om det var tvärtom. Det var iaf heta diskussioner om hur tung den här skivan var i matsalskön eller på balkongen i ljushallen tidigt -97 (där det f.ö. fanns en gul ZIP-tag från hans skoltid där. Classic).
Politics And Bullshit heter den iaf och är jävligt tung (känn på den här, den här och min favorit på skivan). Men veckans classic är alltså ingen av dem. Utan känn på...

Frankie Cutlass - The Cypher part III (Craig G, Roxanne Shanté, Biz Markie)/Feel The Vibe (Heltah Skeltah)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar